Wytze van der Meer vertelde, aan de hand van een diapresentatie, vol trots over het familiebedrijf. Vervolgens gingen we in kleine groepjes langs de productielijn. De machines draaiden zonder de echte kippen, maar we konden, met de dia’s uit de presentatie in het achterhoofd, een goede indruk opdoen van het productieproces.
Pluimveeslachterij W. van der Meer en Zonen is gespecialiseerd in het slachten en panklaar maken van leghennen: ’s avonds, als de leghennen rustig op stok gaan, is het de ideale tijd om de kippen op te pakken en te transporteren, met eigen vrachtwagens, naar de fabriek. Daar worden de leghennen op een efficiënte wijze verwerkt tot soepkip en ingevroren. Bij de fabriek is ook een winkel met een aantal specifieke soepkipproducten: klik hier voor meer informatie.
Cateraar Grand Café De Doelen uit Franeker had van de kip van Van der Meer een heerlijke kippensoep gemaakt en een buffet geserveerd met onder andere nog wat lekkere kiphapjes.
Al met al een geslaagde activiteit!